Stavoren ook in de winter de moeite waard.

welkom het huis tarieven Stavoren info en links

 

Is het s zomers gezellig druk met bootjes en de bijbehorende watersporters, in de winter kunt u genieten van de rust en de ruimte in en om de oudste stad van Friesland. Volgens de overleveringen heeft Stavoren enige jaren voor 1068 stadsrechten gekregen waardoor ze de oudste stad van Friesland is.

Maar terug naar herfst en winter wanneer de stad in een soort winterslaap belandt. Wandelend door de straten ruik je overal de houtkachels branden en kun je bijna de gezellige sfeer in de huizen proeven. Maar als het buiten waait is het heerlijk om een flinke wandeling over de dijk te maken. Het hoofd waait leeg, de wangen gaan gloeien en met een voldaan gevoel smaakt de warme chocolademelk prima in n van de gezellige cafs of restaurants. Maar dan moet u hier wel in een weekend komen want aan het begin van de week zijn de meeste bedrijven dicht. Een leuke tocht van zon 10 km is de wandeling over de dijk naar Hindeloopen. En eventueel weer terug, maar als dat te veel van het goede is pakt u gewoon de trein terug. Afhankelijk van de windrichting kan dit natuurlijk ook in omgekeerde volgorde, met de trein heen en met de wind in de rug over de dijk weer terug naar Stavoren.
Of een lekkere boswandeling in de vlakbij gelegen bossen van de ZuidWesthoek die ook s winters zeker de moeite waard zijn.

Helemaal mooi is Stavoren en omgeving als er sneeuw en ijs ligt. Dan ontstaat een heel andere sfeer. En begint het bij de schaatsliefhebber te kriebelen. Want niets is mooier dan een tocht over natuurijs. En dat hebben we de laatste gelukkig weer enige dagen mogen meemaken.

Door de vorst was er ook een flinke ijsvlakte op het IJsselmeer ontstaan. De aantrekkende westenwind zorgde er voor dat het begon te kruien waardoor je het in de stad hoorde kraken. Of bij weinig wind een zacht getwinkel van de stukken ijs op het kabbelende water. Menigeen heeft tijd op de dijk doorgebracht om hiervan te genieten. En ook menig geheugenkaartje is volgeschoten met fotos van dit natuurschoon. Want het beeld veranderde steeds weer.

 

Via de website www.Stavoren.nl vindt u alle informatie over vakantieadressen, activiteiten en mogelijkheden in de stad en de nabije omgeving.

Waag het erop en gun uzelf een weekend in Stavoren. Tot ziens.

 

es